Geen open zondag, toch de trends

Normaliter maken wij ons in deze tijd op voor onze traditionele open dag in het eerste weekend van oktober. Dat houdt in dat wij afreizen naar Duitsland voor de grootse keukenbeurs A30 Küchenmeile voor informatie over en inspiratie door de nieuwste keukentrends en deze nieuwste trends presenteren wij op onze open dag. Dit jaar gaat vanwege corona de Duitse beurs niet door en onze open dag ook niet. Toch willen wij u graag al in algemene zin laten weten wat de keukentrends voor 2021 zijn. Verbinding staat hierbij centraal.

Ook al sta je zelf niet achter het fornuis, een keuken moet een plek zijn waar je graag vertoeft, niet enkel functioneel dus. De keukenstijl wordt dan ook dikwijls doorgetrokken wordt naar de andere ruimtes. Tegelijkertijd is bouwen duur en dat maakt dat ruimtes zo efficiënt mogelijk worden ingedeeld. Dat leidt tot afwijkende maten, wij hebben daar met de oer-Nederlandse merken Tristar en Pure Keukens echter een passend antwoord op in ons assortiment. Overigens kunnen we ook bijkeukens inrichten, die extra ruimte kan de oplossing zijn om toch aan alle keukenwensen te voldoen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tweede koelkast.

Qua keukenaccessoires zet de overgang van kopen op gas naar kopen op inductie door. Dat geldt ook voor de hoogwaardige afzuigsystemen. Deze kunnen geïntegreerd worden in de kookplaat en daarmee ‘onzichtbaar’ kunnen worden weggewerkt. Het topmerk Novy, waarvan wij dealer zijn, biedt verder de mogelijkheid van plafondafzuiging aan. Dat product was de hit van onze open dag vorig jaar, mede ook door de hypermoderne afzuigingstechniek.

De keukentrends tonen verder een duidelijke verschuiving van wit naar zwart. Een zwarte keuken straalt luxe en klasse uit en is perfect combineerbaar met verschillende stijlen van interieur. Ook keukenkranen en spoelbakken evolueren mee. In de toekomst is niet langer rvs overheersend, maar zien we steeds meer zwarte, gouden of koperen exemplaren. En als je dan toch een nieuwe kraan koopt, is het handig om een model te nemen dat ook onmiddellijk kokend of bruisend water voorziet.

Verder wordt de techniek dat je keukenaccessoires aanstuurt met een app steeds verfijnder. Enkele voorbeelden: het voorverwarmen van je oven terwijl je onderweg bent naar huis of een koelkast die onthoudt welke producten opgebruikt zijn. Er komen steeds maar technologieën bij en dit vertaalt zich ook naar de keuken. Connectiviteit, het is een modewoord geworden. Er bestaan bijvoorbeeld systemen om je oven te koppelen aan de verlichting in de woonkamer, zodat het licht knippert wanneer het kookprogramma rond is of mogelijkheden om toestellen via spraak te bedienen.

Bericht delen