Terrazzo werkbladen

De techniek is al honderden jaren oud. Vijftiende-eeuwse Venetiaanse arbeiders vonden een nieuwe praktische toepassing voor afgekeurd restmateriaal uit de marmergroeve: ze gebruikten het om de terrassen rond hun huizen te plaveien. Nu, eeuwen later, is terrazzo populairder dan ooit. Ook in de keuken!

Budgetvriendelijke alternatieven
Hoe mooi een keukenblad ook is, het materiaal moet wel praktisch zijn, en passen bij het budget. Gelukkig zijn er alternatieven! Materialen met dezelfde uitstraling als een terrazzo keukenblad, maar met volledig andere eigenschappen. De Terrazzolook is er in verschillende prijsklassen, zodat iedereen deze trend in huis kan halen.

TopLaminaat
Terrazzo Classic is terrazzo zoals je dat kent van vroeger. Maar TopLaminaat is voordeliger en veel makkelijker in het onderhoud. Terrazzo Grey is een verfijnde variant. Grijs en zwart vormen de basis, maar het blad heeft ook een witte spikkel.

Evora Quartz (composietsteen)
Het voordeel van composietsteen is dat het niet-poreus, duurzaam en goed bestand tegen huishoudelijke zuren is. Prima eigenschappen, dus. Nieuw in terrazzo is Evora Quartz Naga, met zwart en wit. Wie wel voor zwart kiest, maar niet voor saai, moet beslist naar Argus kijken.

Corian
Ook in Corian zijn er fijne terrazzolooks. Zoals de nieuwe kleuren Pebble Terrazzo (grijs), Basalt Terrazzo (zwart) en Domino Terrazzo (wit-grijs). Ze bieden al het goede van volkunststof: het bladoppervlak is nagenoeg ondoordringbaar, en kleine krassen of inkervingen kunnen eenvoudig worden hersteld. Bovendien zijn bijna alle vormen mogelijk. Groot kan ook, want het materiaal kan naadloos worden verlijmd.

Bron: Dekker Zevenhuizen

Bericht delen