Start 2021 bewust, gezond en fris

Het nieuwe jaar bewust, gezond en fris beginnen

De kerstboom eruit, versieringen weer in de dozen en een heel nieuw jaar voor de boeg. Waarin je letterlijk en figuurlijk de ruimte krijgt voor een bewuste en frisse start. Tijd om het nieuwe jaar te verwelkomen met een schone lei: wat ons betreft een opgeruimde keuken en het voornemen om te gaan genieten van koken én gezond en smakelijk eten. We wensen je dit jaar veel keukenplezier!

Groene en bewuste voornemens
Goede voornemens duren vaak maar kort, vooral als je na de Kerstvakantie weer moet balanceren tussen werk en privé. Maak een goed begin door het opruimen van je huis en het aanpakken van je keuken(kastjes). Zo word je direct bewust van wat je allemaal hebt en creëer je inzicht en overzicht door een praktische indeling van je keukenkastjes. Wat je niet meer nodig hebt kan naar de kringloop of de afvalbak in. Vergeet niet te kijken naar een handige manier van afval scheiden, bijvoorbeeld door aparte afvalbakjes op het aanrecht, (die je 1 x per dag leegt) in het keukenkastje of in een meervaks grotere prullenbak in je keuken. Niets is fijner tijdens het koken dan een opgeruimde keuken, zodat je alle aandacht kan schenken aan de lekkere maaltijden die je gaat bereiden.

Tips om rust en overzicht te creëren
Met de volgende 5 tips gaat het je lukken om rust en overzicht te krijgen.
• Weet je dat je minder moeite hebt om dingen weg te doen als je een flinke berg rommel ziet? Haal alles uit je (keuken)kastjes en leg het op een grote hoop. Opruimen was nog nooit zo gemakkelijk.
• Check potjes kruiden, pakjes, zakjes en andere verpakkingen op houdbaarheidsdatum. Wil je eenheid in de keuken? Doe losse producten in glazen (weck)potten. Zo zie je gemakkelijk wat erin zit en het staat ook leuk. Vergeet de houdbaarheidsdatum niet op de potten te vermelden.
• Sorteer diverse losse spullen in doorzichtige opbergbakjes waar je doorheen kunt kijken. Dit geeft niet alleen een opgeruimd gevoel in je kast, maar ook in je hoofd.
• Leg alle spullen van gelijke soort en grootte bij elkaar. Zo creëer je rust in de (bestek)lade of kast en bovendien benut je de ruimte optimaal.
• Maak een groen kruidentuintje met verse kruiden in je keuken aan de muur of op een schap. Groen in je huis is gezond, het staat lekker fris en het is heerlijk om verse kruiden te plukken uit je eigen keuken om gezonde recepten te bereiden. Vergeet ze geen water te geven!

Bewust koken
Bewuster en gezonder koken kan uitstekend op inductiekookplaten, een energievriendelijk en bewust alternatief voor koken op gas. Maar ook stomen in een stoom- of combi stoomoven is een verrijking voor je kookstijl. Met behoud behoud van vitaminen, mineralen en het is bovendien gemakkelijk en snel klaar. Kijk ook eens naar de 3-in-1 oven van Pelgrim, je hebt dan nog maar één apparaat nodig voor opwarmen, ontdooien, bakken, grillen én stomen.

Gezond eten
Over gezond eten wordt heel veel geschreven en gezegd. Belangrijk is dat gezond eten niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn of meer bereidingstijd vraagt. Kijk daarom goed naar de mogelijkheden en oplossingen die keukenapparatuur je daarbij biedt voor optimaal kookgemak. Volg je eigen kookroute en kies je eigen smaak!

Eén gezonde tip die we je willen meegeven als het om smaak gaat: kies eens wat vaker voor seizoensgroenten, zoals (in januari) veldsla, bieten of prei. Groenten van het seizoen zijn op dat moment goedkoper en veel smakelijker. Januari groenten lenen zich uitstekend voor een heerlijke stamppot uit de (stoom)oven. Of grill je aardappels met schil in de oven en strooi er verse tijm over uit je eigen kruidentuintje. Alleen nog even besprenkelen met olijfolie en zeezout. Je hebt geen restafval, dus je eet bewust, maar vooral gezond en smaakvol.

Volg ons ook in 2021 op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de nieuwste inspiratie, tips, features en mooie keukenopties.

Bericht delen