Schoonmaken van een composiet aanrechtblad

Composietsteen bestaat overwegend uit kwarts, net als graniet. Daardoor is het ook hard, en heeft het zo’n natuurlijke uitstraling. Maar anders dan graniet is composietsteen een samengesteld product van mineralen, bindhars en pigmenten. In die toevoeging ligt ook het voordeel van composietsteen. Want de combinatie van mineralen, hars en het fabricageproces zorgen ervoor dat het blad niet poreus is en daardoor zeer eenvoudig in onderhoud.

Eenvoudig in onderhoud
Een blad van composietsteen is nagenoeg onderhoudsvrij. Voor de dagelijkse reiniging en bij lichte vervuiling kunt u een van de zachte huishoudelijke schoonmaakmiddelen zoals groene Dreft gebruiken of Wpro voor steen.

Om vetvlekken te verwijderen van composietsteen, kunt u Cif cream (zonder citroen) gebruiken. Daarna goed naspoelen en droogwrijven. Bij hardnekkig vuil kunt u ook de groene kant van een nylon schuursponsje gebruiken. Kalkvlekken op het blad en rond de kraan kunt u het beste behandelen met natuur-/ schoonmaakazijn en een wondersponsje.

Bij een mat oppervlak (gezoet) zult u sneller vetvlekken en vingerafdrukken zien. Op dergelijke plekken kunt u een klein beetje Cif cream (zonder citroen) gebruiken. Spoel het blad schoon met water en wrijf de plekken na met bijvoorbeeld keukenpapier of een droge doek.

Bron: Dekker Zevenhuizen

Bericht delen