Noviteit; AEG Blast Chiller

Ons dagelijks leven is een race tegen de klok. Menu’s plannen, het avondeten op voorhand klaarmaken en weer opwarmen: het is dagelijkse kost voor gezinnen met een druk leven. Het bespaart tijd en bovendien eten we gezonder wanneer we onze maaltijden plannen, wat op drukke dagen altijd mooi is meegenomen.

Tijdens de jaarlijkse huisshow liet AEG een aantal nieuwe producten zien uit de Mastery Range. Nieuw in dit assortiment is de Blast Chiller. Dit is een apparaat dat maaltijden direct na bereiding afkoelt of bevriest, waardoor alle smaken en aroma’s behouden blijven bij het opwarmen.

Voordelen van snelle koeling
Wachten tot maaltijden zijn afgekoeld om ze in de koelkast te plaatsen, hoeft niet meer. Door de snelle koeling van de Blast Chiller blijven aroma’s, smaken en voedingswaarden bewaard. Wanneer het kookproces abrupt wordt stopgezet, vormen zich geen bacteriën en kan het voedsel tot zeven dagen in de koelkast worden bewaard.
Verder is het met de Blast Chiller mogelijk om witte wijn, champagne of andere dranken te koelen in slechts 15 tot 20 minuten.

Voordelen van een snel diepvriesproces
Om de organische eigenschappen, de consistentie, het vitaminegehalte en de smaak van producten te bewaren, kan de Blast Chiller ook snel invriezen. Na een diepvriesproces van 30 minuten, kunnen voedingswaren tot zes maanden worden bewaard in de diepvriezer.
Het verschil tussen deze manier van invriezen en het klassieke proces ligt in de vorming van ijskristallen rond het voedsel. Bij een klassieke invriezing zijn deze kristallen groot, waardoor ze de celstructuur van de voedingsmiddelen vernietigen. Ze veranderen de textuur en de smaak van de maaltijd. Het snelle invriesproces van de Blast Chiller zorgt voor kleine ijskristallen, wat een behoud van smaak en textuur garandeert.
Deze functie zorgt bovendien in een mum van tijd voor ijsblokjes, ijs en sorbets.

Bron: AEG

Bericht delen