Luchtzuivering 2.0

Nieuwbouwwoningen zijn, door al zijn moderne isolatietoepassingen, niet meer geschikt voor een afvoer naar buiten. Dit is voor de ventilatie van een woning in het algemeen en de keuken in het bijzonder wel een uitdaging. De markt heeft daar echter een oplossing voor gevonden: plasmafilters. Deze zijn de vervangers van de vertrouwde koolstoffilters in uw afzuiging. Een belangrijk voordeel van plasmafilters is dat bij juist gebruik hun levensduur vele jaren is. Daarnaast zuiveren ze niet alleen de lucht van ‘nare geurtjes’ maar vormen ze ook een barrière voor pollen, bacteriën en allergenen. Met de steeds warmere temperaturen in ons land vormen plasmafilters zodoende een opening naar veel meer onbezorgd geluk in eigen huis voor mensen met bijvoorbeeld hooikoorts.

Bij de keuze voor welk plasmafilter valt het merk Inventum op. Door de kwaliteit, capaciteit en vooral ook het feit dat Inventum plasmafilters ook passen op de afzuigkappen van andere merken.

Overigens zie je het filter niet van buitenaf, want het wordt onzichtbaar weggewerkt in de schacht van de afzuigkap of achter uw keukenmeubels. Tegelijkertijd is de installatie een eenvoudige: het plasmafilter wordt op de uitlaat van een afzuigkap gemonteerd. Ook de werking van de recirculatie is simpel. De kookdampen worden eerst gefilterd door het vetfilter en daarna gezuiverd door het plasmafilter. Voor de optimale werking van het plasmafilter is het wel noodzakelijk om het metalen vetfilter en de afzuigkap te reinigen, het liefst met de hand om verkleuring te voorkomen. Wanneer dat niet gebeurt kunnen er vetspetters op het plasmafilter terechtkomen wat de werking en de levensduur van dat filter beperkt. Geadviseerd wordt om in ieder geval het vetfilter één keer per maand schoon te maken.

Alleen, voor een goede afzuiging is niet alleen het afzuigingssysteem maar ook het luchtkanaal van belang. Ook op dit gebied hebben wij voor u als dealer van het Duitse A-merk Naber topkwaliteit in huis. Dat merk is voor het uiterst stabiele metalen luchtkanaalsysteem Compair Steel flow twee keer bekroond. Ten eerste vanwege de excellente, aerodynamisch gestuurde en zeer brandveilige luchtafvoergeleiding in de keuken en ten tweede vanwege het design.

Voor meer informatie nodigen wij je uit bij ons in de showroom.

Bericht delen