Kramer Keukens schiet te hulp

NLdoet
Begin maart werd er contact met ons opgenomen door Marloes van den Berg, een medewerkster van Komunazorg en dan de zorg van het Moeder-Kind huis in Nibbixwoud. Of wij iets konden beteken voor hun bij de actie NLdoet. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Bezoek aan het moeder-kind huis
Naar aanleiding van het verzoek van Marloes zijn wij naar het Moeder-Kind huis in Nibbixwoud gegaan.

Dat doet je wel wat als je er binnen loopt. Wij zijn niet alleen ondernemers maar ook ouders en willen natuurlijk het beste voor onze kinderen. De keuken was zeer verouderd en het keukenblad was zelfs gescheurd.

Wij hebben besloten onze harten te laten spreken: Kramer Keukens heeft gratis de kookplaat, de afzuigkap, de kraan, de spoelbak en natuurlijk het keukenblad vernieuwd.

Wat doet het moeder-kind huis
Zij bieden moeder-kind zorg en gezinsbegeleiding in verschillende vormen en intensiteit. Zo kan er wanneer nodig een opname worden gerealiseerd voor moeder en kind.

Officieel is het Moeder-Kind huis een plek voor moeders met een lichte verstandelijke beperking, maar in de praktijk bieden zij ondersteuning aan moeders met verschillende problemen op de achtergrond. Dat kan zijn van een agressieve vader tot ouders die hun dochter en kleindochter uit huis zetten of een ander gebrek aan steun waardoor psychische en/of mentale problemen optreden.

Opknappen
Vol trots kijkt Julia Halbesma naar de vernieuwde keuken. Voor de moeder van de kleine Nora is dat onderdeel van het Moeder-Kind huis in Nibbixwoud het favoriete van de woning. ,,We leven hier met drie moeders met een baby, er is plek voor vijf. Eenieder heeft een specifieke taak in het huishouden. Dat ik de keuken moet schoonhouden en er ook vaak kook, vind ik helemaal niet erg. Sterker, ik houd ervan en nu nog meer want Kramer Keukens heeft hem kosteloos vernieuwd.”

Rachel Komen namens de verantwoordelijke organisatie Komunazorg is er nog beduusd van. ,,Dat een bedrijf dat anno 2019 nog doet. Misschien ben jij verbaasd dat ik verbaasd ben, want we krijgen nauwelijks giften. En als iemand een cadeau komt brengen is het meestal eenmalig. Deze doelgroep is namelijk over het algemeen niet gewend om liefde te krijgen en hebben daardoor moeite een houding te bepalen als dat wel gebeurt.”
En dat terwijl hulp zeer gewenst is. ,,Er zijn genoeg plekken in Nederland waar tienermoeders geholpen worden, maar als ze eenmaal achttien zijn worden ze aan hun lot overgelaten”, aldus Komen. ,,Of je moet een specifiek probleem hebben, dan kun je nog wel ergens terecht. Een locatie als het Nibbiker Moeder-Kind huis is echter een zeldzaamheid in Nederland volgens Rachel. ,,Ik ken maar vier plekken als deze in het hele land, dus dat betekent dat heel veel moeders niet geholpen worden en onder de radar blijven.” ,,Hier kunnen we nu vele jaren mee vooruit. Soms komt hulp uit onverwachte hoek. We zijn Kramer Keukens erg dankbaar.”

 

Bericht delen