Koken op inductie

Vijf redenen om te kiezen voor koken op inductie

Het jaar 2020 is begonnen en één van de keukentrends waarvan wij verwachten dat die zich versterkt doorzet is het koken op inductie. En niet alleen vanwege de klimaatdiscussie dat we van het gasgebruik af moeten. Koken op inductie heeft meerdere voordelen ten opzichte van het koken op gas. Wij hebben de vijf belangrijkste motivaties op een rij gezet voor u waarbij wij vast stellen dat wij om deze redenen flink uitpakken: wij hebben in de actiemaand februari heel veel typen en mooie uitvoeringen staan en zeer scherp geprijsd!

1. Lekker snel kunnen eten
In vergelijking met een gaskookplaat heb je op een inductiekookplaat minder tijd nodig om je eten te bereiden. De redenen hiervan: er gaat minder energie verloren wanneer je elektrisch kookt en bij inductie koken is er geen lucht nodig om de warmte te geleiden zoals bij een gaskookplaat. Het verschil in bereidingstijd tussen inductie koken en op gas koken kan maar liefst vijftig procent bedragen.

2. Je verbruikt minder energie
Koken met een inductie kookplaat is super efficiënt, omdat er geen warmte verloren gaat. Bij een gaskookplaat daarentegen stroomt er warmte weg langs de pan. Hierdoor wordt zo’n vijftig procent (!) van de warmte nutteloos opgewekt. Bij elektrisch koken is de pan zelf het verwarmingselement met als resultaat dat tot negentig procent van de elektrische energie in warmte wordt omgezet.

3. Koken op inductie is veilig(er)
Veilig in algemene zin en veilig(er) dan koken op gas, omdat je niet te maken hebt met open vuur. Dat maakt dat koken op inductie ook op dit gebied een flinke streep voor hebt ten opzichte van het eten klaarmaken op een gaskookplaat. Je hebt simpelweg minder kans op brand, omdat onder meer de kookplaat alleen maar heet wordt onder de pan. Verder loop je ook niet het risico dat olie ontbrandt als deze uit de pan spettert. Bijkomend voordeel van koken op inductie is bovendien dat de pannen op een vlakke ondergrond en daarmee stevig staan.

4. Eenvoudige bediening
De bediening van een inductie kookplaat is net zo eenvoudig zo niet gemakkelijker dan bij een gaskookplaat. Vooral omdat je de temperatuur tussen lauw en superheet nog beter kunt regelen.

5. Veel tijdwinst met schoonmaken
Iedereen met een gaskookplaat is vertrouwd met het gedoe om die schoon te maken, omdat je niet overal even makkelijk bij kan. Daar heb je met een inductiekookplaat geen last van, omdat de oppervlakte van de kookplaat van keramisch glas is. Meestal is even vegen met een vochtige doek genoeg om de kookplaat weer perfect schoon te maken.

Benieuwd naar de verschillende inductiekookplaten? Kom naar onze winkel en onze adviseurs vertellen je er graag meer over.

Bericht delen