Gezonde luchtkwaliteit

Afzuigsysteem voor gezonde luchtkwaliteit in je keuken

Niets is lekkerder dan uitgebreid koken in je keuken. Maar wist je dat na het koken de kookdampen die blijven hangen in je huis, bij slechte afzuiging of ventilatie ongezond zijn? Als je aandacht hebt voor je gezondheid, is een goed werkend afzuigsysteem een must voor elke keuken.

Fijnstof in de lucht
De kookdampen, vetdeeltjes en geuren die vrijkomen tijdens het koken, zorgen voor fijnstof in de lucht. Fijnstof is een combinatie van vaste en vloeibare deeltjes die rondzweven en van grootte en chemische samenstellingen variëren. Uit onderzoek van TNO is gebleken dat de meeste fijnstof ontstaat tijdens het bakken en braden van vlees en groenten. Wanneer deze fijnstof niet wordt gezuiverd en afgevoerd, kan dit zorgen voor gezondheidsklachten.

De fijnstoffen zijn met het oog bijna niet waarneembaar, maar je lichaam moet er wel tegen werken om het op te ruimen. Doordat woningen tegenwoordig optimaal geïsoleerd zijn, kan de fijnstof niet gemakkelijk weg. Zorg dus voor een goed afzuigsysteem met voldoende afzuigcapaciteit voor het verwijderen van kookdampen en het zuiveren van de lucht.

Opfrissen en zuiveren
Pelgrim heeft diverse afzuigkappen in het assortiment die de lucht afzuigen, opfrissen en zuiveren. Je kunt ook kiezen voor afzuigkappen met automatische opfrisfunctie. De opfrisfunctie zorgt er-voor dat de afzuigkap gedurende 12 uur elk uur automatisch wordt ingeschakeld op stand 1. De lucht wordt gezuiverd, nadat je uitgebreid gekookt hebt met bijvoorbeeld sterk geurende ingrediën-ten.

Kies het juiste filter
Een afzuigkap bevat vetfilters die je gemakkelijk uit kan nemen en kunt reinigen. Pelgrim biedt bovendien ook koolstof-, fijnstof- en PlasmaMade filters voor een gezond binnenklimaat.

Samenwerking Longfonds
Pelgrim is een merk van ATAG Benelux. Robert Kapteijn, CSO ATAG Benelux BV vertelt:
“Gebakken lucht inademen, daar wordt niemand blij van. Wij zien het als onze plicht om hier iets aan te doen met productoplossingen én samenwerkingen met partners uit de branche. We zijn daarom bedrijfsvriend geworden van het Longfonds. Niet alleen willen we hun belangrijke werk voor alle Nederlanders steunen, we willen ook samenwerken om tot nieuwe kennis en gerichte oplos-singen te komen.”

Bericht delen