Fornuis met stoomfunctie

Falcon Nexus Steam

Stomen is één van de meest gezonde manieren om je eten te bereiden. Door te stomen blijven niet alleen vitaminen en mineralen beter behouden, de smaak komt ook duidelijker naar voren.

Maar kun je alles stomen? Eigenlijk geldt de regel: alles wat je kunt koken, kun je ook stomen. Hoewel je waarschijnlijk meteen aan groenten, rijst en aardappeltjes denkt kun je ook vlees, vis, gevogelte en zelfs schaal- en schelpdieren heel goed stomen. Maar ook rijst en bijvoorbeeld couscous kun je stomen.

Het stomen van gerechten wordt daarom steeds populairder en het veel huishoudens. Falcon kan dus hierin niet achterblijven. Daarom is het nieuwste fornuis van Falcon, de Nexus Steam, uitgerust met een volwaardige combi stoomoven.

Het fornuis heeft een volledige RVS stoomoven met 35ltr inhoud, geleverd met diverse meegeleverde accessoires, waarin de stoom onder druk wordt geïnjecteerd. Een waterreservoir met een inhoud van 1 liter staat garand voor 1 uur achtereen stomen. Met de elektrische touchbediening kan programma, temperatuur en de duur van steamen bepaald worden. De temperatuur is zelfs per graad in te stellen. Naast drie vaste programma’s is de stoomoven ook uitermate geschikt voor sous vide. Na gebruik van de oven is de binnenkant heel eenvoudig en makkelijk te reinigen. Dit fornuis is een prachtige toevoeging aan het al zo’n breed programma Falcon fornuizen.

De Falcon Nexus Steam is beschikbaar met gas of inductie.

Bericht delen