Een nieuwe keuken in 5 stappen

Koop jouw nieuwe keuken in 5 stappen

Droomhuis gevonden, maar kan de keuken wel een make-over gebruiken? Een nieuwe keuken uitzoeken betekent een hoop onderzoek doen en heel veel keuzes maken. Wordt het een hele nieuwe keuken, of krijgt de oude keuken een flinke opknapbeurt? En waar moet je eigenlijk allemaal aan denken bij het uitzoeken van een nieuwe keuken? Met deze tips koop je in vijf stappen jouw nieuwe keuken.

1. Een hele nieuwe keuken of restylen?
De allereerste grote vraag: een hele nieuwe keuken of de oude keuken opknappen? Het voordeel van een hele nieuwe keuken uitzoeken is dat je nog alle kanten op kan: je kunt de keuken precies naar jouw wensen (laten) maken. Minder toereikend budget? Dan kan een opknapbeurt van de oude keuken ook een goede optie zijn. Met een paar nieuwe elementen krijgt de keuken al een hele nieuwe uitstralingen en bespaar je op de kosten van een nieuwe keuken. Zo heb je met een minimale verbouwing tóch de voordelen van een nieuwe look en nieuwe apparaten. Bepaal daarom altijd eerst je budget en wensen om te ontdekken wat het beste bij jouw situatie past.

2. Hoeveel ruimte heb je?
Bij het kopen van een nieuwe keuken als eerst beginnen met de ruimte op te meten. Door te meten wordt duidelijk hoe groot de kasten en apparaten in de keuken mogen zijn. Ruime keukens zijn bijvoorbeeld perfect voor het plaatsen van een kookeiland. Kleine keuken, maar grootse plannen? Een paar slimme oplossingen kunnen er al voor zorgen dat jouw kleine keuken praktisch kookparadijs wordt. Bespaar bijvoorbeeld ruimte door te kiezen voor keukenapparatuur met meerdere functies, zoals een combi-stoomoven. Zo bespaar je wel op ruimte, maar niet op kookmogelijkheden.

3. Welke keukenapparatuur heb je nodig?
Maak tijdens het koken een lijstje van de apparaten die nu in je keuken staan; welke van deze apparaten worden veel of juist niet gebruikt? En welke apparaten ontbreken nu? Door lijstjes te maken ontstaat een helder overzicht van wat er onmisbaar is in jouw nieuwe keuken en dus welke keukenapparatuur je wilt kopen voor in je nieuwe keuken. De volgende stap is bepalen waar de nieuwe keukenapparaten precies aan moeten voldoen. Denk bijvoorbeeld aan gebruiksvriendelijkheid van de nieuwe oven, koelkast, fornuis of ander apparaat. Maar ook; hoe makkelijk het apparaat schoon te maken is, de garantie en het design. Wist je trouwens dat de nieuwe generatie apparaten een stuk zuiniger zijn dan apparaten van slechts een paar jaar oud? Wie het écht goed aan wil pakken gaat voor extra energiezuinige keukenapparatuur. Let daarbij op de ‘groene keuze’, wel zo duurzaam.

4. Kies je keukenstijl
Het budget is in kaart gebracht en je weet inmiddels precies wat wel en niet in de nieuwe keuken past: tijd om de stijl te bepalen! Houd je van een industriële uitstraling, modern of misschien juist landelijk? Ga op onderzoek uit en ontdek welke keukentrend bij jou past; blader door inspiratie-tijdschriften, maak een (online) moodboard met alles wat jij mooi vindt, of neem een kijkje in de winkel om keuken inspiratie op te doen. De populairste keukentrends van 2019: matzwart en panorama-effecten. Voor een panorama-effect plaats je een serie apparaten naast elkaar die samen een eenheid vormen en een ruimtelijk effect creëren. Let hierbij op dat ze dezelfde afmetingen hebben, zodat ze mooi uitlijnen.

5. En nu in het echt!
Oké, alles staat op papier. Tijd om je toekomstige keuken in het echt te gaan bekijken en een definitief plan te maken met de hulp van een keukenadviseur. Plan gemaakt? Dan kan de verbouwing beginnen!

Een nieuwe keuken en nieuwe apparatuur uitzoeken is niet niks. Hulp nodig? Schroom vooral niet om een afspraak met één van onze adviseurs te maken. Onze adviseurs kunnen stap voor stap helpen bij het samenstellen van jouw droomkeuken. Graag tot ziens bij ons in de showroom.

 

Bericht delen