Een goed begin is het halve werk

Breng je nieuwe keuken tot leven

Bij de aanschaf van een nieuwe keuken ga je niet over één nacht ijs. Natuurlijk kun je voor inspiratie en oriëntatie terecht bij je ons, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Denk vast na over vragen als: wat is je ideale indeling, welke keukenfuncties en apparaten vind je belangrijk en welke ruimte heb je daarvoor? Welke materialen spreken je aan en hoe combineer je dit met de gewenste kleuren voor de juiste sfeer?

Indeling en apparatuur
Karin Valk, adviseur in de showroom van Pelgrim, helpt consumenten met de keuze voor apparatuur in hun nieuwe keuken. Ze gaf in dit artikel al een aantal praktische tips waar je op moet letten bij aanschaf van een keuken. Karin vertelde ons dat het al een hoop duidelijk maakt als je begint met een eigen schets of tekening van de ruimte. Zo kun je al een flink aantal vragen beantwoorden. Wat overblijft is de vraag hoe je een keuken creëert die past bij jouw woonstijl en een fraaie eenheid wordt met jouw interieur? Ga je voor landelijk, modern, klassiek of een mix?

Moodboard. Material samples. Blue, gray, white, black, gold, warm wood.

Maak een moodboard
Wat goed kan helpen om de sfeer van je keuken(interieur) te bepalen, is het maken van een moodboard. Met een moodboard kun je spelen met kleuren, stijlen en sferen. Blader door een stapel woonmagazines en scheur uit wat je mooi vindt. Combineer en experimenteer om erachter te komen hoe jouw ideale keuken eruit ziet.
– Kies allereerst een mooie ondergrond, zoals dik karton, om knipsels en materialen op te plakken. Denk je aan een lichte keuken, kies dan geen witte ondergrond, maar juist een zwarte. Voor een donkere keuken precies andersom: kies juist voor een witte of andere kleur ondergrond, dan krijg je een mooier contrast in je moodboard.
– Sfeer gaat niet om exact de juiste producten of opstelling, maar om een indruk. Kies daarom op gevoel plaatjes die je aanspreken van keukens, voorwerpen, kleuren, materialen, sfeertjes of hoekjes. Zie je mensen voor je? Dan kies je mensen, misschien zegt dit straks iets over de indeling van de ruimte (lange tafel of juist een extra lang werkblad waar je ook met je vrienden aan kunt zitten).


– Een moodboard hoeft niet alleen maar plaatjes te bevatten. Denk ook aan verschillende materialen, zoals papier, stof of metaal. En werk ook met natuurlijke materialen: bladeren, takjes, stukjes hout en verschillende kleuren en soorten stenen. Of werk met teksten, zoals inspirerende quotes.
– Plaatjes klaar, plakken maar! Leg ze allemaal eerst op het karton en speel ermee. Heb je uiteindelijk de juiste sfeer, indeling en mood te pakken, plak ze dan op!
– Vind je het best lastig om alles bij elkaar te zoeken? Dan kun je ook een kijkje nemen op Pinterest, waar je kant en klare keukeninterieurs kunt pinnen die je aanspreken.
– Een keukenschets, tekening en/of moodboard klaar? Voeg dan nog een budget(indicatie) toe aan je wensen. Zo kun je goed voorbereid op pad voor realisatie van je droomkeuken.

 

Bericht delen