3 Trends in keukenmengkranen

Geen keuken zonder kraan en vrijwel geen keuken zonder keukenmengkraan. In de moderne keuken is de keukenmengkraan nagenoeg onmisbaar, maar dat betekent niet dat iedereen ook exact dezelfde kraan heeft. Integendeel, door de jaren heen is de kraan er qua techniek en design flink op vooruit gegaan. Vandaar dat je nu kunt kiezen uit keukenmengkranen in allerlei vormen, kleuren, materialen en functionaliteiten. Ben je op zoek naar een nieuwe keukenmengkraan, laat je dan inspireren door deze 3 trends in keukenmengkranen.

1. Keukenmengkraan met kokend water
De nieuwste trend op het gebied van keukenkranen is de kokend waterkraan. Het is in feite een keukenmengkraan en kokend waterkraan ineen. Veel mensen hebben liever een losse kraan, omdat ze bang zijn om per ongeluk kokend water te krijgen. De fabrikanten van hebben de bediening van de alles-in-één-kranen echter zo veilig gemaakt dat dit nagenoeg onmogelijk is!

2. Keukenmengkraan in trendy kleuren
Naast een functionele kraan wil je er natuurlijk eentje die mooi in jouw keuken past. De klassiekers in RVS of chroom blijven populaire keuzes. De kleuren zijn tijdloos, waardoor de kranen in elke keukenstijl perfect op hun plek zijn. Maar je kunt ook kiezen voor een kraan met iets meer ‘personality’. Daarom kun je bij Dekker Zevenhuizen kiezen voor keukenmengkranen in verschillende kleuren zoals Chrome, Inox, Gun Metal, Copper en zelfs in de kleur goud. Ook zwarte kranen behoren tot de mogelijkheden. Bovendien kun je kiezen uit meerdere modellen zodat er altijd wel een gekleurde kraan is die bij jouw keuken past.

3. Keukenmengkraan met uittrekbare kraanuitloop
Er komen ook steeds meer nieuwe keukenmengkranen met extra verborgen functies. Zo kun je kiezen voor een kraan met een uittrekbare spoeldouche of flexibele uitloop, waardoor je de kraan letterlijk flexibeler kunt gebruiken. Dankzij de sproeier kun je heel gericht de vaat voorspoelen en doordat je hem kunt uittrekken kun je overal goed bij. Het voordeel van deze kranen is dat, als de functie niet wordt gebruikt, de kraan oogt als een normale kraan.

 

Bron: Dekker Zevenhuizen

Bericht delen